Tarieven rijles | Rijschool PB | Ysselsteyn, Venray, Venlo

Tarieven

We zijn niet duur

Tarieven rijles

De beste bewustwording die we kunnen delen is:

Leren autorijden is een kostbare bezigheid. Werken met auto’s, moderne leermiddelen, belastingen en het waarborgen van veiligheid kost allemaal geld. Toch geloven wij dat onze rijopleiding een eerlijke investering zal zijn en dat jij er geen spijt van zult krijgen.

Onze prijslijst

Rijles per uur(handgeschakeld)

Rijles per uur(hand-geschakeld)

€63

Een lesuur is bij ons gewoon 60 minuten.

Meer info

Rijles per uur(automaat)

€63

Een lesuur is bij ons gewoon 60 minuten.

Meer info

Tussentijdse toets

€280

Een TTT is een proefexamen bij het CBR. Zie het als een beleving van een echt examen. En als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, dan hoef je deze niet meer te doen tijdens je officiële examen. Natuurlijk zijn er extra kosten aan verbonden maar, een TTT blijkt een zeer verstandige investering. Te vaak gebeurt het dat een rijbewijs-kandidaat zich anders gedraagt als er een examinator naast hen zit. Voorkom dus die onbekende examensfeer met een TTT.

Theorie opleiding

€135

Voor het aanleren van de theorie werken wij samen met een regionale aanbieder van klassikale theorie opleidingen. Wil jij liever op een andere manier leren dan hebben we ook andere oplossingen maar, weet dat wij spoedcursussen zelden adviseren. Het snel aanleren = snel vergeten effect heeft de efficiëntie van onze rijopleidingen en de veiligheid op de weg al te vaak benadeeld en dus leveren wij liever bestuurders af met een goede verkeerskennis.

Praktijkexamen CBR

Praktijk-examen CBR

€299

Belangrijk om te weten is dat de prijs van het praktijkexamen is opgebouwd uit de reserverings- en administratiekosten bij het CBR, de inzet (huur) van de les/examenauto alsmede de inzet van de begeleidende instructeur. Let op: Er zijn geen prijsverschillen voor een CBR praktijkexamen met een handgeschakelde versnellingsbak of een examen in een auto met een automatische transmissie/ versnellingsbak.

Faalangst-examen

€315

Heb jij last van faalangst? Dan kan de spanning jouw rijtalent flink benadelen. Een speciaal opgeleid examinator kan er voor zorgen dat jij je snel op je gemak zult voelen. Voor een faalangst examen wordt er ook meer tijd uitgetrokken en dat maakt dit examen iets duurder. Let op: Faalangst is niet hetzelfde als onzekerheid voelen omdat je nog niet genoeg geoefend hebt. En weet dat wij pas een (faalangst) examen aanvragen als jij er écht klaar voor bent.

BNOR Examen

€315

Wanneer een leerling vier keer is gezakt dan wordt er een Bijzonder Nader Onderzoek Rijvaardigheid ingesteld. Er wordt dan meer tijd uitgetrokken voor een voorgesprek om de mogelijke oorzaak te achterhalen waarom er nog geen positief gevolg is gegeven aan de rijopleiding. Een speciaal opgeleid BNOR examinator zal het examen dan nogmaals afnemen waarbij je wel moet beseffen dat de beoordeling gelijk is aan een gewoon examen.

Rijtest

€125

Een rijtest is geen examen. Een medisch deskundig examinator van het CBR kijkt mee of je medische situatie geen probleem vormt om examen te mogen doen en/ of je het rijbewijs mag behouden en/ of verlengen. Het CBR rekent geen kosten voor deze rijtest. Natuurlijk is er wel een lesauto en een begeleidend instructeur nodig. Belangrijk is dat je geheel zelfstandig een (handgeschakelde of automatische) auto moet kunnen besturen. Veelal zijn er na een rijtest een aantal rijlessen nodig om op examenniveau te geraken.

Startcursus autorijden

€250

De beste start van je rijopleiding begint met het aanleren van het handen- en voetenwerk. Waarom besteden wij dat uit zul je je afvragen? Eenvoudig, rijvaardigheid leert zich het beste met een paar slimme oefeningen zonder de afleiding van het verkeer. Deze basis vaardigheden kun je ook beter niet met een uurtje per week doen maar liever even intensief trainen. En daarom nemen we je graag mee voor een compleet verzorgde dag bij de Rijvaardigheidsschool op het circuit in Ysselsteyn/ Ventray

Bijzondere verrichtingen dag

€275

Voor een extra handige omgang met de bijzondere verrichtingen wordt er ook een speciaal parkeer- en manoeuvreer parcours opgebouwd op het circuit van Raceway Venray. Hier kun je uitgebreid alle specifieke kijk- en manoeuvreer technieken oefenen. Ook deze cursus is weer een compleet verzorgde dag inclusief lunch en gezelligheid met cursisten uit heel Nederland. En wist jij dat er regelmatig ook ouders meedoen die nét zo handig willen worden in het parkeren en manoeuvreren als jij.

ROSO- Antislip experience

€175

De laatste module in het RIS praktijkboek draait om het ‘Rijden Onder Specifieke Omstandigheden’ en dus gaan we jouw rijvaardigheid, zelfvertrouwen en zelfstandigheid een flinke boost geven met het maken van noodstops, slippen op een gladde slipbaan en we gaan de spectaculaire Elandproef uitvoeren. De uitvoering van deze dag is weer in handen van de Rijbewijs Experience op het circuit van Raceway Venray en als je het leuk vind, mag je deze cursus ook samen doen met je ouder(s) of iemand anders met een rijbewijs.

Van automaat naar een schakel rijbewijs

vanaf €500

Het klinkt misschien ‘out of the box’ maar steeds vaker horen wij van cursisten dat ze helemaal geen zin hebben in dat gedoe met schakelen. Rijden met een automaat is modern en dus; waarom moeilijk doen als het makkelijker kan. Toch ontstaat er soms een reden om alsnog een schakel-rijbewijs te willen behalen. Dankzij jouw reeds ontwikkelde rijervaring en enkele specifieke rijlessen gericht om het schakelen i.c.m. een aantal hoge orde vaardigheden brengen wij jou snel op het niveau voor ook een handgeschakelde rijbewijs.

Wij werken met een all-in pakket.

Je kunt ook losse lessenen modules boeken.

All-inpakket

Theorie opleiding


Startcursus autorijden


Bijzondere verrichtingen


ROSO antislip cursus


30 uur openbare weg rijles


CBR praktijk examen


CBR Tussentijdse toets


1 CBR her examen (indien nodig)

€3.275

Incl. btw

Dit vertellen oud leerlingenover Rijschool PB

Wil je een proeflesbij ons inplannen?

ContactgegevensProefles inplannen