Autorijles | Leren auto rijden | Ysselsteyn, Venray, Venlo

Autorijles

handgeschakeld

hand-
geschakeld

Autorijles

Kies jij voor een handgeschakeld rijbewijs?

Stap dan in deze stijlvolle Volkswagen Golf 8 met 6 versnellingen en voorzien van alle hulpsystemen voor een moderne rijstijl ontwikkeling. Met dit rijbewijs mag jij straks in alle personenauto’s rijden, dus ook in de automaat van je ouders.

Ons opleidingstraject.

Bestaat uit 7 fasen.
Want 7 is het getal van compleetheid.

Fase 1

Theorie.

We beginnen met tellen bij de voorbereidende fase, de theorie. Belangrijk om te weten is dat de meest wenselijke hoeveelheid kennis om te slagen en/ of om jezelf te ontwikkelen tot een veilig bestuurder niet onderschat mag worden. Maar is jouw inzet goed dan zorgen wij voor een efficiënte en gedeeltelijk klassikale theorie opleiding met een duurzaam resultaat.

Fase 2

Startcursus autorijden.

Veel van onze rijopleidingen beginnen met een speciale rijvaardigheidstraining van de Rijbewijs Experience op het circuit van Raceway Venray. Hier is er geen hinder of gevaar tussen het dagelijkse verkeer en dus kun jij ongestoord, en extra gezellig in groepsverband, het wegrijden, opschakelen, kijken, sturen en stoppen oefenen.

Fase 3

Eenvoudige kruispunten en het naderen van rotondes.

Ons lesgebied heeft veel rotondes en dus hebben wij ons opleidingsplan daarop afgestemd. Mede vanwege het resultaat uit de startcursus autorijden is deze fase iets eigenzinniger ingericht. Hoewel er ook weer veel overeenkomsten zijn met de originele RIS Rijopleiding en de hierbij horende scrips die te vinden zijn in onze app of in het praktijkboek RIS 2024.

Fase 4

Bijzondere verrichtingen dag.

Veel rijscholen gebruiken de bijzondere verrichtingen als een manier om de basis rijvaardigheid te ontwikkelen, wij doen dat liever iets anders. Daarom nemen we je graag weer een dagje mee naar de Rijbewijs Experience. Hier kun jij jouw parkeer skills oefenen en straks alle bijzondere verrichtingen soepel uitvoeren tussen het soms ongeduldige verkeer.

Fase 5

Complexe verkeerssituaties.

Nu komt de fase met de complexe kruispunten en de complexe rotondes, het in- en uitvoegen en het rijden van (navigatie) routes. Deze rijlessen zullen voornamelijk gedaan worden in de omgeving waar je ook examen zult gaan doen. Natuurlijk controleren we je rijgedrag in zone-gebieden en alle bijzondere verrichtingen worden regelmatig herhaald.

Fase 6

Tussentijdse Toets.

Zodra alle lessen zijn behandeld wordt het tijd om je een beetje te gaan uitdagen. Want in hoeverre ben jij in staat om je skills op eenzelfde niveau te presenteren als er ineens een echte CBR examinator naast je zit? Daarom zijn wij groot voorstander van een Tussentijdse Toets TTT waarbij je ook vrijstelling kunt verdienen voor de bijzondere verrichtingen.

Fase 7

Het getal van de volheid. Een heilig getal. Een priemgetal.

Het is zover. Nu gaan we alles compleet en zelfstandig maken en leren rijden onder specifieke omstandigheden. Dat doen we met een paar uitdagende examenroutes en verwacht ook dat we ineens naar een grote onbekende stad rijden. In deze laatste fase zit ook de zogenaamde ROSO antislip cursus verwerkt. Daarmee geef je nog een extra boost aan je zelfvertrouwen en rijvaardigheid en dan kun je toch wel stellen dat jij examen-klaar bent.

Wij werken met een all-in pakket.

Je kunt ook losse lessenen modules boeken.

All-inpakket

Theorie opleiding


Startcursus autorijden


Bijzondere verrichtingen


ROSO antislip cursus


30 uur openbare weg rijles


CBR praktijk examen


CBR Tussentijdse toets


1 CBR her examen (indien nodig)

€3.275

Incl. btw

Dit vertellen oud leerlingenover Rijschool PB

Wil je een proefles
bij ons inplannen?

ContactgegevensProefles inplannen