Ga voor de leukste

Hoewel ons opleidingsplan voor de meeste mensen heel logisch zal klinken, er zijn (flinke) verschillen met de meest voorkomende rijopleidingen en het maakt ons tot een ander soort rijschool dan veel mensen verwachten.

5 jaar geleden zijn we deze bijzondere rijschool gestart na een loopbaan als instructeur van verhoogde rijvaardigheidstrainingen, specialistische rijopleidingen en autosport trainingen. De hieruit meegenomen passie voor rijvaardigheid is verwerkt in een uniek opleidingsplan. Inmiddels kunnen we trots stellen dat de Rijbewijs Experiences steeds bekender worden bij nieuwe rijbewijs cursisten en we al vele trotse bestuurders mochten bedienen.

Onze rijopleiding begint op het Autosportcircuit van Raceway Venray met het starten, wegrijden, opschakelen, kijken, sturen en stoppen. Na deze cursus autorijden voorzien van allerlei leuke en uitdagende oefeningen kunnen cursisten snel en op een veilige manier starten met de rijlessen op de weg. Door deze logische opbouw nemen de totale opleidingskosten af en het draagt bij aan een verdere vermindering van verkeers-, milieu-en gezondheidsrisico's. 

Daarna starten we met een serie rijlessen op de openbare weg. Dit zijn normale rijlessen met een inleiding, kern en afsluiting en extra ondersteund met onze onboard presentaties. Zodra de basis onderwerpen van het autorijden goed zijn uitgelegd en zelfstandig worden uitgevoerd door de betreffende cursist, nemen we een proefexamen af en desgewenst reserveren we een officiele tussentijdse toets bij het CBR. 

De laatste fase naar het praktijkexamen doen we met examentrainingen in het examengebied. Meestal zijn er 5 tot 10 losse examentrainingen voldoende om de wachttijdweken te overbruggen en de routines op hoog niveau te houden. In deze examentrainingen worden er uitdagende examenroutes gereden met persoonlijke coaching door een ervaren instructeur. Ook het gebruik van rijtaak ondersteunende systemen komen aan bod en met dit alles verzorgen we de beste voorbereiding op het rijexamen en zijn de slagingskansen erg hoog. 

Naast deze eigenzinnige opbouw en persoonlijke begeleiding naar het rijbewijs is ook de verkeerstheorie verwerkt in onze rijopleiding, inclusief een klassikale presentatie, workshops, circuit-rijden, online ondersteuning en veel oefenexamens voor het officiele CBR Theoriecertificaat.

Meer weten over de prijzen? Of wil je meedoen aan de Rijbewijs Experiences zonder een volledige rijopleiding af te nemen?

Kijk dan bij 'opleidingskosten' of neem direct contact met ons op via: info@rijschoolpb.nl of stuur uw bericht naar: +31 6 11249378