Rijvaardigheid is de basis

Uit alles blijkt dat veel jongeren onzeker/ overmoedig zijn op de weg. Met als gevolg, onnodig veel rijlessen, gezakte rij-examens, parkeerstress, schades, botsingen, slipgevallen, rij-angsten, etc. De kern van dit probleem blijkt telkens bij de basis van het autorijden te liggen ofwel, de ontwikkeling van het handen- en voetenwerk. 

Rijvaardigheid is het belangrijkste onderdeel van een rijopleiding en hier wordt veelal te weinig tijd en aandacht aan gegeven. Deels komt dit omdat veel jongeren te snel willen en deels omdat sommige ouders van mening zijn dat je autorijden pas leert ná het behalen van je rijbewijs. En dat klopt heus wel een beetje want, na een gesloopte koppeling, een paar deuken of een kapot wiel leer je het inderdaad ook ooit wel eens! Hoe dan ook, wij zien het liever op een andere manier ontwikkelen en wij weten dat het juist hartstikke leuk is om een goede rijvaardigheid te hebben.

 

Plezier en beheersing

Bij de Rijbewijs Experiences draait het om plezier en het leren beheersen van de auto. Leuke en leerzame rijvaardigheidsoefeningen op een gaaf autosport circuit met stoere lesauto’s en voorzien van autosport-veiligheid en onboard-communicatie systemen. Bij ons op het circuit Raceway Venray leer je de complete rijtechniek van A tot Z volgens de officiële rijprocedure die het CBR ook hanteert: Van starten tot wegrijden, opschakelen, kijken, sturen en (nood)stoppen. Zo stap je straks vol vertrouwen in de lesauto en bespaar je flink op de resterende rijlessen.

 

De voordelen

  • De beste basis voor rijvaardigheid
  • Zo leuk dat je het wilt herhalen tot perfectie
  • Geen gevaarlijke capriolen meer in het verkeer 
  • Bewuster worden van de rem- en stopafstanden
  • Leuk leren sturen met andere beginnende bestuurders
  • Rijden op smart-driving/autosport- en rijsimulatoren
  • Les krijgen van gediplomeerde rij-instructeurs & coureurs
  • Beter trainen op een circuit met bijbehorende veiligheid
  • Pre-rijbewijs cursussen zijn ook in combinatie met theorie

 

Voor jonge coureurs

De Rijbewijs Experiences geeft ook antwoord op de irritaties van veel autosport-coaches. Want, het merendeel van de beginnende coureurs die uit de kartsport komen, hebben maar met twee pedalen leren rijden. Goed én snel wegrijden, het starten en schakelen is vaak een groot probleem. Wanneer de lengte of leeftijd er is om in een raceauto met drie pedalen te stappen, ook dan zijn de Rijbewijs Experiences een perfecte voorbereiding. Zo maken we coureurs razendsnel wegwijs in een raceauto!

 

Kortom…

Wil jij op een leuke, veilige en betere manier het autorijden aanleren en straks geld besparen en goed voorbereid de weg op? Meld je dan nu aan voor de Rijbewijs Experiences! Iedereen vanaf 12  jaar is van harte welkom, mits je bij de pedalen kunt én boven het stuur uit kunt kijken. Voor meer informatie, boekingen, groepskortingen of unieke kinderfeestjes? Neem gerust contact met ons op:

 

Rijschool PB

Telefoon: 06-11249378 

E-mail: info@rijschoolpb.nl