ONS OPLEIDINGSPLAN

Hoewel ons opleidingsplan heel logisch zal klinken zijn er verschillen met de meest voorkomende rijscholen. Wij beginnen namelijk met de unieke rijvaardigheidstrainingen van de Rijbewijs Experience waarbij eerst het betere koppelingsgevoel, stuur handigheid en overige rijtechnieken écht goed aangeleerd zullen worden.

5 jaar geleden zijn we deze bijzondere rijschool gestart na een loopbaan als instructeur binnen anti-slip cursussen, verhoogde rijvaardigheidstrainingen, specialistische rijopleidingen en autosport experiences. De hieruit meegenomen ervaring en passie voor rijvaardigheid hebben we verwerkt in een eigenzinnig opleidingsplan dat qua opbouw overeenkomstig is met de RIS Rijopleiding In Stappen.

RIJVAARDIGHEID

Jouw rijopleiding naar je rijbewijs begint dus op het rijvaardigheidscentrum. Hier gaan we je eerst het starten, wegrijden, opschakelen, kijken, sturen, stoppen, parkeren, manoeuvreren aanleren. Dankzij deze logische opbouw is jouw algemene bedieningsgemak veel beter en hierdoor verlopen de rijlessen op de weg veel effectiever en de totale opleidingskosten nemen af. Zo dragen we met elkaar bij aan een verdere vermindering van verkeers-, milieu- en gezondheidsrisico's. 

THEORIE

Zodra jouw rijopleiding begint krijg je van ons een wachtwoord voor een speciale leerling-app waarin naast de uitleg van de oefeningen op het circuit ook de complete verkeerstheorie inclusief toetsen zijn verwerkt. Zo zorgen we ervoor dat jij alles eenvoudig kunt leren en wij overzicht houden op jouw vorderingen en kunnen we je op tijd 'bijsturen' voor de meest succesvolle voortzetting. 

RIJLESSEN

Daarna starten we met de rijlessen op de openbare weg. Dit zijn normale rijlessen met een inleiding, kern en afsluiting en extra ondersteund met onboard presentaties en actieve dashcams.

Zoals gezegd kun je gebruikmaken van onze persoonlijke leerling-app waarin alle onderwerpen worden uitgelegd met foto's, filmpjes en zelfgeschreven motivaties.

Ook de planning van alle rijlessen wordt met behulp van deze leerling-app geregeld evenals alle overige administratie. Natuurlijk staan we ook via telefoon of email voor je klaar. Zodra de basis onderwerpen van het autorijden goed zijn uitgelegd en zelfstandig worden uitgevoerd, nemen we een proefexamen af en reserveren we desgewenst een tussentijdse toets bij het CBR.

EXAMENTRAININGEN

Hoewel wij deze titel niet graag gebruiken is het toch wenselijk gebleken om een aantal proefexamens te rijden. Iedere examinator hanteert dezelfde rijprocedure en toch zijn er persoonsgebonden verschillen. Deze op onze ervaring gebaseerde verschillen verwerken we in de laatste fase naar jouw rijbewijs zodat je bij iedere examinator kunt slagen. In deze examentrainingen rijdt je een zelfstandige rit met na afloop het oordeel van je 'examinator'.

De beoordeling is als volgt:

  • Als je drie keer dezelfde kijkfout maakt dan ben je nog onvoldoende geautomatiseerd en dus gezakt.
  • Herken je gelijkwaardige kruispunten niet actief genoeg en zijn je naderingssnelheden voor kruispunten, bochten en andere situaties nog onvoldoende aangepast? Ook dan ben je gezakt.
  • Bij onvoldoende doorstroming zoals sloom op gang komen of nog weinig handigheid in het rijden met ADAS systemen, ook dan zul je een onvoldoende resultaat boeken.
  • Kun je de auto wel bedienen maar laat je je anticiperende vermogen of je aandacht voor het autorijden benadelen door een bijrijder of examinator, dan moet je gewoon nog een beetje stoerder worden totdat je gewoon zelfstandig je rijtalent en veiligheid laat zien.
  • En natuurlijk willen wij (wij automobilisten met een rijbewijs) liever geen bestuurders op de weg die wel kunnen autorijden, maar niets of te weinig doen met de verkeersregels of meest wenselijke gedragingen onderling. We willen het wel leuk en voorspelbaar houden. 

Cursisten die geen volledige rijopleiding willen afnemen maar eerst alleen het wegrijden, opschakelen, kijken, sturen, stoppen en manoeuvreren willen leren, verwijzen we graag door naar:

www.rijvaardigheidsschool.nl