Corona Vrije Rijlessen

1 nov Is er weer een speciale (Covid) editie van onze rijvaardigheidstrainingen op het autosportcircuit van Raceway Venray. Het klinkt misschien ongelofelijk en in sommige oren klinkt het zelfs onveilig maar, jongeren die het autorijden al een beetje kunnen blijken geweldige ervaringen en zelfvertrouwen te ontwikkelen als ze samen met een ouder in de eigen auto (zonder dubbele bediening) mogen rijden in ons rijvaardigheidsparcours. De instructie wordt gewoon gedaan met portofoons en/ of de instructeurs lopen langs de auto mee door allerlei parkeer- en manoeuvreer oefeningen. Omdat de snelheden laag zijn en veel ouders niet bang zijn aangelegd werkt deze manier beter dan veel mensen denken. Andere mensen denken soms dat het wel lekker makklijk is van ons, er zijn geen dure lesauto's meer nodig. Geen dure priveles met een instructeur die vaak zwijgzaam toeschouwer moet zijn van die cursist die een oefening wel degelijk begrijpt, maar simpelweg nog wat oefentijd nodig heeft totdat het geleerde meer geautomatiseerd verloopt. 

Dat kan toch anders dachten wij en misschien ook wel een beetje begrijpelijk gezien onze ervaring voortkomt uit het verzorgen van specialistische rijopleidingen, verhoogde rijvaardigheidstrainingen en autosport trainingen. In deze groepen zijn dergelijke rijvaardigheidstrainingen heel normaal en verlopen over het algemeen veilig. Het is echter wel nieuw in de rijschoolwereld en dus begrijpen we heus dat sommige mensen er anders over denken. Toch dagen we ook deze mensen eens uit, kom eens samen met uw zoon/ dochter of buurjongen etc. naar het circuit en rij eens gezellig mee door ons rijvaardigheidsparcours. Ook collega rijinstructeurs zijn van harte welkom, sommige rijscholen doen dit ook al want, de actieve oefentijd in ons rijvaardigheidsparcours is een stuk hoger dan in het dagelijkse verkeer. Dus iedereen wint. Wel vereist het een slimme baaninrichting van het circuit maar, daar hebben we ons gelukkig de afgelopen jaren goed mee bezig gehouden en kunnen we het circuit omtoveren tot een veilig verkeersoefenpark.

Nieuwe baaninrichting

17 aug Vandaag een nieuwe levering verkeersborden, afschermingsmaterialen en oplossingen voor de Rijbewijs Experiences in ontvangst mogen nemen. Langzaam en zeker wordt ons mobiele rijvaardigheidsparcours een gave trainingslocatie voor rijbewijs cursisten en collega rijscholen.

Nieuw: De Coronavrije rijlessen

21 aug 12-18 uur op het circuit van Raceway Venray Door de onzekerheden en planningsproblemen bij o.a. het CBR voor het reserveren van een theorie examen, verlopen veel rijopleidingen niet efficient. Cursisten hebben pakketten gekocht die langzaam opraken als er wekelijks doorgelest wordt. Vooral als cursisten dan ook nog eens zakken voor het theorie examen beginnen de problemen groot te worden. Langere periodes geen ritten rijden doet het rijvaardigheidsniveau geen goed en daarom hebben we gezocht naar een oplossing om de rijvaardigheid van cursisten wel te kunnen onderhouden zonder de resterende lesuren op te maken.

Hoe? Veel van onze cursisten hebben de basis bediening wel begrepen en hoeven niet meer naast een instructeur te zitten. Cursisten kunnen gewoon met de auto van een ouder naar het circuit komen en met een ouder ernaast kunnen ze toch oefenen in het speciaal hiervoor aangelegde rijvaardigheidspark. Kruispunten oversteken, afslaan en omkeren kan hier uitgebreid geoefend worden. Er staan verschillende slalom oefeningen klaar om het stuurtalent te onderhouden en te perfectioneren. Ook alle bijzondere verrichtingen staan opgebouwd en levert een groter zelfvertrouwen in de aanloop naar de rijlessen op de weg. De instructie wordt gedaan met portofoons en indien wenselijk lopen de instructeurs langszij en begeleiden de cursisten door alle oefeningen heen. 

De kosten van deze rijlessen zijn goedkoper dan een gewoon rijles uur op de weg. Handgeschakeld of een automaat, een nieuwe auto of een oudere auto, het maakt allemaal niet uit en iedere auto die op de weg mag rijden is toegestaan om mee te oefenen. De snelheid waarmee gereden wordt is vergelijkbaar met het rijden in een 30 km per uur Zone. In geval van nood werkt het aantrekken van de handrem dan voldoende om gevaar te voorkomen. De kans op schade is minimaal en de materialen waarmee gewerkt wordt op het rijvaardigheidsparcours zijn NEN goedgekeurd.

Aanstaande 21 augustus is er weer een Corona vrije rijles op het circuit van Raceway Venray. Bel gerust als je meer wilt weten of mee wilt doen.

Vernieuwde klassikale + online theorie opleiding 

Aug 2020. Wie wordt er tegenwoordig nog blij van de verkeersregels leren? Nou iedereen die een rijbewijs heeft wordt daar blij van. Maar ook onnadenkende voetgangers, fietsers en andere levende wezens stellen het zeer op prijs dat de rijbewijs bezitter het 'spelletje' begrijpt. Maar hoeveel automobilisten rijden er wel niet op de weg die de regels nauwelijks begrijpen en door schade en schande zich geleidelijk verbeteren in verkeerskennis. Dan komt er een moment dat bestuurders gaan erkennen dat een gedegen kennis van de verkeersregels naar een hoger niveau gebracht dient te worden bij nieuwe generaties. Meestal zijn dit de ouders, of niet want, de generaties die kinderen hebben zijn opgeleid met de gedachte dat leren autorijden vooral na het behalen van het rijbewijs ontstaat. Blijkbaar staat niet de kwaliteit van de rijopleider of de inzet van de cursist voor een goede theorie kennis aan de basis van iemands rijtalent maar, de hierna ontstane ongevallen en/ of oei-oei momentjes zijn bepalend geworden. Zorgelijk als je het aan ons vraagt. En daarom doen wij lekker niet mee met de populaire theorie kunstjes of spoedcursussen maar, hebben we een gedeelte van de theorie opleiding weer klassikaal mogelijk gemaakt en aangevuld met het beste online leersysteem dat er is en ook gebruikt wordt door het CBR zelf.

Unieke rijopleiding van start op het Autosportcircuit van Raceway Venray

Juli 2020. Na vier jaar uittesten is er eindelijk een rijvaardigheidstraining ontwikkeld voor aankomende rijbewijs cursisten. Geen gevaarlijke lesauto capriolen meer in het verkeer en minder kans op een matige basis rijvaardigheid voor nieuwe automobilisten. Het gezegde dat we pas leren autorijden na het behalen van het rijbewijs gaat hier niet meer op. Met gediplomeerde en ervaren instructeurs, goede theorie- en workshops over de belangrijkste onderwerpen van het autorijden en heel veel rijden op het grote circuit en het speciaal hiervoor aangelegde rijvaardigheidsparcours van de Rijbewijs Experiences. Het is de beste manier om te starten met leren autorijden en levert een perfecte basis voor de rijlessen op de weg naar het CBR examen.

Rijschool PB neemt gedupeerde cursisten uit een faillisselement over

Juni 2020. Vanwege het faillisselement van een grote franchise aanbieder zijn veel cursisten hun geld kwijtgeraakt en stonden zonder rijschool. Om deze cursisten tegemoet te komen hebben we een aantal cursisten overgenomen met gereserveerde examens. Het was bedoeld als een aardige actie voor de gedupeerden maar, het rijvaardigheidsniveau van betreffende cursisten bleek veel lager te liggen dan het niveau van onze eigen cursisten. We hebben hiermee onze slagingscijfers geen goed gedaan en we nemen geen cursisten meer over waarvan wij de basis niet hebben kunnen organiseren.